Katalog

269.2.204.570d38624eec64a6008fd1e21c9befcc4426e5cb

Naučni klub

nk csu logo

Ponuda seminara

UVMWorkShop

Kontakt

  email button

„Primena metoda i tehnika neformalnog učenja“

Sekcija predškolskih pedagoga Pedagoškog društva Srbije, održana je 23. februara 2018. godine u PU „Đurđevdan“ u Kragujevcu od 11,00 do 13,00. Tema sastanka bila je „Primena metoda i tehnika neformalnog učenja“ – projekat „PODRŠKA PROFESIONALNOM RAZVOJU PREDŠKOLSKIH PEDAGOGA“.

csusekcija

U uvodnoj reči pedagog Branka Stanojević upoznala je učesnike sa izveštajem konsultativnih susreta sa predškolskim pedagozima ( tokom 2016. godine ) koji je imao cilj da se „čuju perspektive o tome kako vide svoju ulogu i doprinos građenju kvaliteta u predškolskom vaspitanju i obrazovanju, koji su izazovi sa kojima se suočavaju, kao i njihova očekivanja od Sekcije predškolskih pedagoga“.

Opširnije...

„ЗИМСКИ ДАНИ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА“

 

Поштовани,

Центар за стручно усавршавање запослених у образовању Крагујевац, фебруара 2018. године, организује, девету по реду, манифестацију „Зимски дани просветних радника“.

Ове године, манифестација носи назив ,,Стручно усавршавање као основа унапређивања образовно – васпитног процеса''

Ова манифестација има традиционални карактер, у оквиру које, из године у годину, у току зимског распуста, запослени у образовању имају могућност похађања већег броја семинара, трибина, конференција, радионица и саветовања.

Позивамо све запослене у образовању да се пријаве на време, ради формирања група.

Распоред одржавања

Konkurs "Od kiše se raste"

Konkurs2017CSU KG, u saradnji sa poznatim kragujevačkim dečjim pesnikom, Aleksandrom Janjuševićem, po drugi put, pokreće likovni konkurs "Od kiše se raste".

Jedan od ciljeva konkursa "Od kiše se raste" je ilustracija istoimene zbirke pesama i priča pomenutog autora, koja će svetlo dana ugledati početkom sledeće godine.

Predložene teme konkursa, ujedno su i teme pesama i priča u novoj zbirci, a to su:

Opširnije...

Radni vikend u CSU Kragujevac

22207250 10210257125606924 534418241 nU subotu, 30. septembra 2017. godine u Prvoj tehničkoj školi u Kragujevcu, u organizaciji Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac, odrţana je
radionica ,,PRIMENI POZORIŠTE’’. U cilju što boljeg povezivanja grupe, stvaranja radne energije, stvaralačkog duha i otvaranja novih mogućnosti za učenje, ispitane su prednosti i benefiti primene dramskih konvencija, igara i elemenata primenjene drame uopšte, u radu sa decom.

Детаљније

Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac objavljuje, šesti po redu, fotokonkurs „Dečija nedelja kroz oko deteta“.

Fotokonkurs je namenjen deci u predškolskim ustanovama i učenicima osnovnih škola Šumadijskog i Pomoravskog okruga.

Moto ovogodišnje manifestacije „Dečija nedelja“ je „Gradimo mostove među generacijama - ZA RADOST SVAKOG DETETA“, a deca i učenici imaju priliku da, putem fotografije, prikažu aktivnosti u kojima su učestvovali u toku Dečije nedelje, bilo da su u pitanju školske ili vanškolske aktivnosti.

Uslovi konkursa:

1. Svako dete/ učenik može poslati najviše 3 fotografije;
2. Fotografije se šalju elektronskim putem na mejl CSU KG: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
3. Rok za slanje fotografija: do 27. oktobra 2017. godine

Najbolje fotografije će biti nagrađene, a na izložbi će biti prikazane fotografije svih učesnika konkursa. Spisak nagrađenih fotografija će biti objavljen na zvaničnom sajtu Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac (http://www.csu-kg.edu.rs/ ) do 17. novembra 2017. godine.

S’poštovanjem
CSU Kragujevac

Poziv za II konferenciju Mreže RC i CSU Srbije

imagezag
Poštovani,
Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na II konferenciju Mreže RC i CSU Srbije, pod nazivom 
 
"Odgovornost direktora u obrazovnom sistemu Republike Srbije".
Dvanaest Regionalnih centara i Centara za za stručno usavršavanje, okupljeni u udruženje Mreža RC i CSU Srbije, pozivaju Vas da se prijavite na učešće na dvodnevnoj konferenciji:
 "Odgovornost direktora u obrazovnom sistemu Republike Srbije"

Opširnije...

Radionica: Kako aplicirati za akreditaciju programa S.U? u OŠ ,,Sveti Sava''

21244725 10210031404484037 442327781 nU OŠ ,,Sveti Sava'' u Kragujevcu, danas je, za kolektiv škole, održana radionica ,,Kako aplicirati za akreditaicju programa S.U?'', povodom predstojećeg Konkursa sa akreditaciju novih programa stručnog usavršavanja, u oktobru 2017.godine. Govorilo se o predstojećem konkursu, načinu konkurisanja, šta sadrži formular za akreditaciju i koji su uslovi koje CSU Kragujevac pruža autorima i realizatorima koji žele da njihovu akreditaciju seminara podrži Centar za stručno usavršavanje. Radionicu su održali stručni saradnici CSU Kragujevac.

Kontakt podaci

  • Adresa:  
    Grada Sirena 15, ulaz broj 2, 3400 Kragujevac

  • Telefoni:
    +381 60 55 988 00 (direktor)
    +381 60 55 988 01 (saradnici)
    +381 60 55 988 02 (pomoćnik direktora)

Mejl adrese:
csukg.saradnici@gmail.com,
czsu.kg@gmail.com